Inloggen
Kwalitatieve tewerkstelling creëren
voor personen met een arbeidshandicap
 
 
 
 
Johan Bongaerts wordt de nieuwe Algemeen Directeur van Bewel.

De Raad van Bestuur van Bewel vzw heeft gisteren 8 december 2016 Johan Bongaerts benoemd tot nieuwe Algemeen Directeur van de organisatie. Met zijn jarenlange ervaring in directiefuncties in de financiële en dienstensector zal hij de organisatie leiden doorheen het wijzigende landschap van nieuwe regelgeving "Maatwerk" en de commerciële uitdagingen door de verschuiving van maakindustrie naar diensten-economie. De heer Bongaerts was de voorbije jaren ook actief in de openbare sector. Hij bekleedde een schepenmandaat in Meeuwen-Gruitrode. Alvorens hij in dienst treedt bij Bewel, neemt hij ontslag uit al zijn politieke functies.

De heer Bongaerts zal zich inzetten om de balans in evenwicht te houden tussen enerzijds de zorg voor tewerkstelling op maat van onze doelgroepen en anderzijds de groei-ambitie om commerciële klanten een excellente en competitieve service te bieden.


Op mensenmaat oktober 2016

U kan hier dit nummer lezen.


Sociale verkiezingen @Bewel

Lees hier meer.

 


Werkplaats Neerpelt in de kijker!

U kan er hier meer over lezen.

 


Op mensenmaat juli 2016

U kan hier dit nummer lezen.

 


Op mensenmaat april 2016

U kan hier dit nummer lezen.

 


Bewel en Alken Maes: Een samenwerking om op te klinken

U kan er hier alles over lezen.

 


De Bewel-kwaliteit op locatie

Lees er hier alles over!

 


Op mensenmaat januari 2016

U kan hier dit nummer lezen.

 


Dienst Leren & ontwikkelen: werken vanuit de mensen

Lees er hier alles over!
 


De groendienst: een goed geolied team

Lees er hier alles over!


Radiospot maatwerkbedrijven

Groep Maatwerk, de koepelvereniging van maatwerkbedrijven (de voormalige beschutte werkplaatsen), lanceerde deze week een mediacampagne om bedrijven te informeren over de voordelen van een samenwerking met een maatwerkbedrijf.

Fred Tielens logistiek manager van JBC, jarenlange klant van Bewel, getuigde over de goede samenwerking in deze radiospot.


Eerste editie Op mensenmaat
Ons personeelsblad Infocirkel werd in een fris jasje gestoken en omgevormd tot de Op mensenmaat. U kan hier ons eerste nummer lezen.

Scania is enthousiast over de samenwerking met Bewel

In haar personeelsblad publiceerde Scania een artikeltje over de enthousiaste Bewel-medewerkers die zich elke dag in de Scania-magazijnen inzetten. 
U kan het artikel hier lezen. 


Infocirkel 2015 - 1

Bekijk deze Infocirkel hier.


Humo op bezoek bij Bewel
Humo bezocht Bewel en schreef een mooi artikel over het leven in de beschutte werkplaats. U kan het artikel hier lezen.

Infocirkel 2014 - 4
Bekijk deze Infocirkel hier.

Bokrijkabonnement 2015

Het personeel van Bewel vzw krijgt dit jaar opnieuw de gelegenheid om het Bokrijkabonnement 2015 aan te kopen aan een voordelig tarief van € 70 i.p.v. € 95.
Hoe bestellen?                                                                                              

Stap 1: Bestel tot en met 31/01/2015 je abonnement op http://reservaties.bokrijk.be. Gebruik hier voor de kortingscode ‘51Bewel’.

Stap 2: Betaal online of stort het bedrag binnen de 5 dagen na reserveren op het rekeningnummer 235-0087040-43 met vermelding van het referentienummer dat je op de printvriendelijke fiche na je aanvraag vindt.

Na ontvangst van de betaling ontvang je het Bokrijkabonnement 2015 per post.

Hier kan je alle voordelen van het abonnement terugvinden.


Bewel bedrijfsfilm staan online

 Onze bedrijfsfilm

lees verder ...
Infocirkel 2014 - 3

Bekijk onze nieuwe Infocirkel hier.


Bewel stelt een duurzaamheidsverslag op volgens de Richtlijn ‘GRI’

Vanaf 2016 zullen maatwerkbedrijven jaarlijks een duurzaamheidsverslag moeten opstellen, zo stelt het nieuwe maatwerkdecreet.

Daarin dienen de maatwerkbedrijven dan te rapporteren over een pakket aan sociaal-maatschappelijke, economische en milieugerelateerde thema’s.

Om hierop tijdig voorbereid te zijn, startten Vlab en SST (dit zijn de koepelorganisaties van de beschutte en de sociale werkplaatsen) een project op met 2 doelen:

1. De lijst op te stellen van de thema’s waarover in de toekomst gerapporteerd zal moeten worden

2. Enkele organisaties nu al zo’n duurzaamheidsverslag te laten uitwerken.

Bewel heeft voluit aan dit project deelgenomen, en het resultaat is hier bijgevoegd. Ons allereerste Bewel-duurzaamheidsverslag, waarin al die thema’s aan bod komen.Hiermee lopen we alvast aan de kop van de toekomstige maatwerkbedrijven, want naast Bewel zijn er slechts 2 andere organisaties (1 BW, 1 SW) in geslaagd om ook reeds zo’n verslag af te leveren.


Feest 50 jaar Bewel voor de stakeholders

Zo'n 300 stakeholders waren donderdagavond 11 september opgedaagd in de Barenzaal van C-Mine voor de viering van 50 jaar Bewel. Gastvrouw Élodie Ouédraogo praatte het academisch gedeelte aan elkaar, waarbij er 3 filmpjes van Bewel werden getoond, speciaal gemaakt voor deze avond. Tussen de filmpjes zijn de voorzitter Koen Albregts en ex-voorzitter Marc Martens aan het woord gekomen, waarbij Marc Martens het ere-voorzitterschap heeft aanvaard. Als laatste spreker heeft professor Toon Vandevelde van de KU Leuven een lezing gegeven over ’werk voor iedereen’. De avond werd afgesloten met een walking diner en netwerking. De muziek werd verzorgd door de Tevona-band.

Aan de vele positieve reacties te horen was het een geslaagde avond.

Meer foto's kan u hier terugvinden.


Eric Bonneu is de nieuwe algemeen directeur van Bewel vzw

 

We zijn verheugd u te kunnen informeren dat de raad van bestuur van 27 augustus 2014 een nieuwe algemeen directeur van de vzw Bewel heeft aangesteld.

Het betreft de heer Eric Bonneu. Hij is 54 jaar en woonachtig te Herk de Stad.

Hij heeft een ruime ervaring opgebouwd bij industriële en dienstverlenende bedrijven in Limburg. Al sinds zijn jeugd heeft Eric Bonneu affiniteit met mensen met een arbeidshandicap.

 


Infocirkel 2014-2

Bekijk onze nieuwe Infocirkel hier.


Jaarverslag 2013

Hier kan u het jaarverslag 2013 van Bewel terugvinden.


Personeelsfeest omkadering

Het 2-jaarlijks personeelsfeest voor de omkadering van Bewel vond dit jaar plaats in Hangar 58 te Bokrijk. Ook dit feest stond in teken van 50 jaar Bewel. Een impressie kan u hier terugvinden.


Jaaruitstap naar KRC Genk in kader van 50 jaar Bewel

In het kader van 50 jaar Bewel zijn we naar 2-jaarlijkse gewoonte niet naar een pretpark gegaan, maar wilden we er iets speciaals van maken, rekening houdend met voorstellen die her en der vanuit de werkplaatsen waren aangebracht.

De jaaruitstap heeft plaatsgevonden op de terreinen van KRC Genk.  De zonnige dag begon met een pastalunch. In de namiddag werden er verschillende activiteiten aangeboden, voor elk wat wils.  Zo kon men kiezen voor penalty’s trappen tegen Jean Marie Pfaff en ermee op de foto gaan of een heuse voetbalmatch spelen, kienen of karaoke en een rondleiding in de Goalmine of cupcakes versieren.

Na afloop van deze activiteiten, kwam iedereen samen op de tribune om het logo “50 jaar Bewel” te vormen en waar Sam Goris kwam optreden! Hij viel erg in de smaak.

Deze erg leuke dag werd afgesloten met lekker eten en een spetterend dansfeest. Als aandenken kreeg iedereen de foto mee van het logo vormen in de tribune, alsook de foto met Jean Marie, als ze hiermee geposeerd hadden tenminste.

De afwezigen hadden weer ongelijk en de opmerking ‘het beste Bewel-feest ooit’ is meerdere malen gevallen.

Hier kan je foto’s terugvinden van de erg mooie dag.

 


Bewel in VOKA magazine Bedrijvig Limburg, editie mei

Hier kan u het artikel terugvinden over onze nieuwe logistieke activiteit in werkplaats Opglabbeek.


Jan Caris is de nieuwe algemeen directeur ad interim bij Bewel

 

Op 7 april 2014 hebben Dhr. Patrick Nelissen en het dagelijks bestuur van de vzw Bewel  besloten in wederzijds akkoord afscheid te nemen.  Het dagelijks bestuur wenst Dhr. Patrick Nelissen ook langs deze weg te danken voor zijn jarenlange inzet, in het bijzonder voor zijn inzet voor de werknemers die tot de doelgroep van Bewel behoren en wenst hem veel succes in zijn toekomstige bezigheden. 

Dhr. Jan Caris is op maandag 5 mei gestart als de nieuwe algemeen directeur ad interim bij Bewel.  Hierdoor is de continuïteit aan de leiding van onze organisatie verder verzekerd. Bovendien kan Bewel nu verder zoeken naar een nieuwe algemeen directeur die binnen enkele maanden het roer definitief zal overnemen.

Dhr. Jan Caris heeft als algemeen directeur heel veel ervaring opgebouwd bij diverse bedrijven zoals Philips, Panasonic en Machiels Building Solutions. In die  functies heeft hij ook al samengewerkt met Bewel, dus onze organisatie is zeker geen onbekende voor hem. Hij wil zijn ervaring nu als zelfstandig ondernemer graag doorgeven aan andere bedrijven, waaronder Bewel.

Bewel is ervan overtuigd dat  het profiel en de ervaring van Jan Caris  een meerwaarde is voor de organisatie en wenst hem alvast veel succes toe. 


Ontbijt in alle werkplaatsen in teken van 50 jaar Bewel

Bewel bestaat dit jaar 50 jaar en dat moet gevierd worden.

Hierbij een impressie van een ontbijtsessie in WP Hasselt. De opkomst is talrijk en de reacties zijn erg positief. De aanwezigen worden tijdens het ontbijt ook warm gemaakt om deel te nemen aan de daguitstap op 13 juni bij KRC Genk. Hier gaan we ook voor een talrijke opkomst en een schitterende dag.


Infocirkel 2014-1

Bekijk onze nieuwe Infocirkel hier


Raad van bestuur VLAB in werkplaats Hasselt

De federatie van beschutte werkplaatsen (VLAB) vergaderde donderdagvoormiddag 20 februari in onze werkplaats in Kiewit, Hasselt.

Nadien brachten de nieuwe voorzitter van VLAB Clement De Meersman, drie kaderleden van VLAB en twee directeurs van andere BW samen met onze voorzitter Koen Albregts een kort bezoekje aan de afdelingen textiel, de zeefdrukkerij en de stofarme afdeling. Werkplaatsleiders Jos en Erik gaven deskundige uitleg.


Bewel krijgt nieuwe certificaten ISO9001 en ISO14001

Op 7, 8 en 9 januari werd door de instelling Vinçotte een hercertificatieaudit gedaan binnen Bewel.

Een waaier aan hoofdactiviteiten werd doorgelicht, zowel op de Centrale Diensten als in verschillende werkplaatsen en ook in een enclave.

De CertificatieCommissie heeft het rapport van die audit intussen goedgekeurd.

Als gevolg worden aan Bewel nieuwe certificaten uitgereikt voor kwaliteitszorg (ISO9001) en voor milieuzorg (ISO14001).

De certificaten omvatten nu een breder toepassingsgebied, voor meer activiteiten dan voorheen, en ze zijn geldig tot 06 februari 2017.

Dit betekent een mooie verwezenlijking door en voor de organisatie, waarvoor dank aan iedereen!


Bewel in tijdschrift Werkvormen van VLAB

Onlangs is algemeen directeur Patrick Nelissen geïnterviewd door VLAB voor hun tijdschrift Werkvormen. Dit tijdschrift richt zich op de sociale economie, met specifieke aandacht voor de actualiteit in de beschutte werkplaatsen.  Hier kan u het artikel terugvinden.


Infocirkel 2013 - 4

Bekijk onze nieuwe infocirkel hier


68 jubilarissen samen goed voor 1.700 werkjaren Bewel

Op vrijdag 6 december vierden we twee feesten: dat van Sinterklaas én dat van 68 Bewelers, die hun 25-jarig jubileum vierden. Met zon 140 begonnen ze in 1988 te werken bij onze organisatie, 68 onder hen zijn nog altijd actief. En dat verdiende wel een applaus, vond algemeen directeur Patrick Nelissen, die meteen even voorrekende dat er 1.700 werkjaren in het cafetaria in Diepenbeek verzameld waren.

Omdat er zoveel jubilarissen waren, kon er  niet over iedereen apart een woordje gezegd worden, maar werden er fotos geprojecteerd van de jubilarissen en hun werkplaats, waarna iedereen persoonlijk zijn of haar geschenk in ontvangst mocht nemen uit de handen van de algemeen directeur Patrick Nelissen, samen met een welgemeend dankwoord voor de jarenlange inzet . En dan was er een gezellig samenzijn met een lekkere hot-dog en broodjes- en dessertbuffet, als alternatief voor het standaard vlaai- en koffiemoment. Het werd gesmaakt.

In het bijzonder werd Guy Vanden Abeele, werkleider van werkplaats Tongeren, bedankt voor zijn enorme inzet.

Hier kan je terecht voor een impressie van de viering.


Bezoek Ondernemingsclub Tongeren aan werkplaats Hasselt

Op donderdag 5 december kwam de Ondernemersclub Tongeren (OCT) op bezoek in de Werkplaats Hasselt. Na het gebruikelijke, overvloedige ontbijt en de uitleg van directeur Patrick Nelissen over sociale economie, de plaats van Bewel daarin en het nakende maatwerkdecreet, trok men in drie groepen het bedrijf in om een bezoek te brengen aan de zeefdrukafdeling en de afdeling Hangend Goed. De meeste bezoekers waren aangenaam verrast, zo vertelde Ward Kerkhofs: ‘Men vond het een héél positief bezoek. Men verbaasde zich over de omvang van de organisatie en de site en over de enorme diversiteit aan mensen. Niemand had durven denken dat Bewel zo’n uitgebreid pakket aan diensten leverde. Wat heel hard opviel waren het plezier en de motivatie van de medewerkers en de losse, gezellige sfeer die er hing.’


Lanceerevent IDE

Het ondernemerschap van de toekomst ziet er anders uit.

Innovatie & Design Euregio (IDE) (http://i-d-e.be ) is het aanspreekpunt voor innovatie door middel van design. Op 9 december brengt IDE designers en bedrijven samen met boeiende sprekers, sterke innoverende projecten en een netwerkmoment. Bewel vzw is mede-ambassadeur van IDE, in het kader van textielconditionering. U mag dus zeker niet ontbreken!

Het programma:

Belang van creatieve economie: panelgesprek met gedeputeerde van economie  Marc Vandeput, gedeputeerde van cultuur Igor Philtjens, burgemeester van Genk Wim Dries, burgemeester van Hasselt Hilde Claes, directeur PXL Ben Lambrechts, rector UHasselt Luc De Schepper en directeur KHLim Willy Indeherberghe.

Getuigenis van 2 succesvolle designinnovatietrajecten:

-  youasme measyou (case uit mode en maakindustrie(http://www.youasme.com/youasme )

-  LS Bedding (http://www.lsbedding.com  )/Achilles Design (case uit maakindustrie en zorg) (http://www.achilles.be/nl  )

Netwerkreceptie met innoverende bedrijfscases die je gezien moet hebben: oa Mamzel met Wuytens&Kuppers, Novatio Bike 7 met Nascom, Skilpod, Burocad.

Schrijf je hier (link: http://i-d-e.be/events/event/lanceer-event-innovatiedesign-euregio/ ) in.


Infocirkel 2013-3

Bekijk onze nieuwe infocirkel hier


Ridley Bikes wordt de exclusieve fietsenpartner van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB)

Het 4-jarig contract betekent dat Ridley vanaf 1 januari de exclusieve leverancier wordt voor fietsen voor alle disciplines voor onze nationale ploeg. Ridley levert onder meer al de fietsen voor het wielerteam Lotto Belisol.

Ridley heeft overigens nog meer goed nieuws gekregen deze week. Het bedrijf behaalde het Europese ESF-label, dat via strenge procedures de kwaliteit van de bedrijfsvoering beoordeelt. Met de erkenning kan Ridley projecten indienen om de (sociale) bedrijfsprocessen te verbeteren en daarvoor de nodige subsidies krijgen.

Dit is natuurlijk ook goed nieuws voor Bewel, aangezien we er reeds mensen tewerkstellen in enclave en dit in de toekomst wensen uit te breiden.

We wensen hen alleszins via deze weg veel succes toe met dit mooie contract.


Chambers Trophy 2013

Vrijdagavond 6 september nam het team van de groendienst onder de naam “Donkergroen” deel aan de eerste nachtelijke editie van de Chambers Trophy in de abdij van Herckenrode. Of het nu aan de sportieve prestaties van het team lag, de enthousiaste supporters die kwamen opdagen of dat het de mascottewas die ons bijzonder goed gezind was, het zal een goed bewaard geheim blijven maar een feit is dat Donkergroen met 466 punten een schitterende 8e plaats behaalde van de 98 deelnemende teams. Een dikke proficiat voor dit resultaat!

Voor foto's klikt u hier


Bedrijfsbezoek Ondernemersclub Diepenbeek

Op woensdag 25 september was de ondernemersclub van Diepenbeek met zo’n twintig personen te gast in de werkplaats Hasselt. Na een stevig ontbijt en de nodige uitleg over het reilen en zeilen van Bewel door algemeen directeur Patrick Nelissen vertrok men in drie groepen voor een bedrijfsbezoek door de textielafdeling en de zeefdruk. Na afloop was iedereen opgetogen over wat men gezien had. De algemene teneur was dat men zich vóór het bezoek eigenlijk geen beeld had kunnen vormen van Bewel, maar dat men zeker niet verwachtte wat men gezien had.

Volgens Lea Vandenreyt viel haar heel erg op dat de mensen er met veel plezier enthousiasme werken: ‘Je ziet aan hun gezichten dat ze graag doen wat ze doen. Naast het feit dat ik nooit verwacht had dat men hier zo technologisch en industrieel bezig was, vond ik de algemene sfeer wel frappant.’

Jos Peeters van Aminolab was zéér gecharmeerd: ‘Ik had al enige voorkennis, maar ik ben toch met verstomming geslagen door het niveau van arbeid en kwaliteit dat hier bereikt wordt.’

Voorzitter David Vanoppen van Icasa verwoordde het tenslotte met één enkel woord: ‘Whaaw!’

Voor een impressie klikt u hier


Sluiting wasserij Diepenbeek

Bewel en A.N.Z.A.  intensifiëren hun expertise.  De wasserij van Bewel is vanaf 01 juli 2013 geïntegreerd in de operaties van de wasserij A.N.Z.A. in Sint-Truiden.   De werknemers van Bewel verzorgen nog steeds de was, maar dan als enclave in de faciliteiten van A.N.Z.A.

Door deze integratie verstevigt A.N.Z.A. de goede samenwerking met Bewel en wordt een bijdrage geleverd aan de tewerkstelling van personen met een handicap.

A.N.Z.A. is al jaren dé referentie op het gebied van industriële wasserij in Limburg en staat garant voor de beste kwaliteit, flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid. Het bedrijf steunt bovendien op een rijke waaier oplossingen en productiemogelijkheden. 

A.N.Z.A. neemt de verantwoordelijkheid voor de klantenrelatie  en  de operationele aansturing volledig waar.


Erkenning van aannemer voor schilderwerken
Zoals u waarschijnlijk al weet heeft Bewel vzw een schilderploeg die in opdracht van zowel overheidsinstanties als ondernemingen allerlei schilderwerken wenst uit te voeren.
Met fierheid kan Bewel aankondigen dat we onlangs het getuigschrift ontvangen hebben van erkenning van aannemers van schilderwerken voor klasse 1D13. Dit wil zeggen dat we vanaf nu ook kunnen meedingen naar overheidsopdrachten of openbare aanbestedingen tot een bedrag van 135.000 euro.

Jaarlijkse reis 14/06/2013

Het jaarlijkse feest voor de doelgroepmedewerkers had dit jaar plaats aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. In dat prachtig gerestaureerde decor stonden enkele attracties te wachten op de meer dan vierhonderd feestvierders, waaronder schermen en ‘death-ride’.

Ook kom men een prachtige wandeling maken doorheen de tuinen en de kruidentuin van deze voormalige abdij. Maar het meest succes had de karaoke waar velen hun vocale konden demonstreren.

Na de  overheerlijke barbecue in de tiendenzaal startte het dansfeest met DJ Ricky die voor dolle ambiance zorgde.  Het gevolg was een overvolle dansvloer.

Fotogalerij

ESF-label blijft behouden!

Het ESF-Agentschap Vlaanderen heeft in april 2013 een vervolgaudit op de Centrale Diensten uitgevoerd. Auditor E. Conings, Teamleider Kwaliteit en Professionalisering, lichtte Bewel door in een EFQM-kwaliteitsmodel en dit o.a. op het gebied van leiderschap, beleid en strategie, mensen, en resultaten bij klanten. De auditor oordeelde dat op alle gebieden de minimale vereisten behaald werden, of meer dan de minimale vereisten.

Het ESF-label blijft daarom behouden, het heeft een geldigheidsduur voor weer 3 jaar.


Jaarverslag 2012
Jaarverslag 2012 in PDF formaat (3MB)

Charter milieu en duurzaam ondernemen Limburg

Veertien Limburgse bedrijven, waaronder Bewel,  boeken een uniek resultaat in het ‘Charter milieu en duurzaam ondernemen Limburg 2013’. Gedurende een jaar voerden deze bedrijven verschillende acties uit om de broeikasgassen te beperken. De acties resulteerden samen in een besparing van 17 295 ton CO2-emissies, dit komt overeen met de uitstoot van 6 186 personenwagens.  

Het ‘Charter milieu en duurzaam ondernemen Limburg’ is een initiatief van de provincie Limburg en Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Dit initiatief kadert in het plan ‘Limburg gaat klimaatneutraal’ van de provincie Limburg om tegen 2020 klimaatneutraal te zijn.

Infocirkel 2013-2
Bekijk onze nieuwe infocirkel hier

Uitstap vriendenkring gepensioneerden
Op woensdag 12 juni hadden zich plusminus vijftig deelnemers gemeld voor de uitstap van de Vereniging Gepensioneerden Bewel. Op het programma stond een bezoek te brengen aan de werkplaats Maaseik, waarna een lunch en een bezoek aan de stad zouden volgen.
In werkplaats Maaseik werd het gezelschap ontvangen door directeur Patrick Nelissen die sprak over deveranderingen die staan te gebeuren voor de beschutte werkplaatsen en uitleg gaf over hoe Bewel de laatste jaren geëvolueerd is. Werkleider Alex Nickmans gaf deskundige uitleg over de werking van Bewel Maaseik .
Daarna werd er intwee groepen een rondleiding gegeven door de cleanroom waar medisch materiaal gemonteerd wordt en door de textielafdeling waar kledij voor JBC behandeld wordt.
Na een lichte lunch stapte iedereen op een treintje voor een toeristische rondrit door Maaseik. De dag werd afgesloten met een plaatselijk biertje en toen trok iedereen tevreden naar huis.

Fotogalerij

Bewel rouwt om het overlijden van bestuurslid Bart Henckaerts
Bewel is in diepe rouw omwille van het overlijden van haar gewaardeerde lid van de algemene vergadering Bart Henckaerts (voorzitter ABVV Limburg). Bart was een bijzonder geëngageerd lid van Bewel.  Wij zullen de gedrevenheid en inhoudelijke meerwaarde van Bart missen in onze vergaderingen. Bewel betuigt haar medeleven aan familie en vrienden van Bart en wenst hen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Personen met autisme aan zet voor stocktellingen
Coca-Cola Enterprises in Londerzeel test het CCoptimizer concept

Externe doorlichting van het kwaliteits- en milieuzorgsysteem door AIB-Vinçotte
Recent werd een toezichtaudit gehouden bij de Centrale Diensten en in werkplaats Hasselt. Er werden geen afwijkingen vastgesteld t.o.v. de normen. Bewel vzw behoudt daardoor de ISO9001 en ISO14001-certificaten. Het auditrapport somt wel enkele aandachtspunten en mogelijkheden ter verbetering op. De Kwaliteitsdienst zal hieromtrent gaan samenwerken met de betrokken afdelingen en/of diensten.

Infocirkel 2013-1
Bekijk onze nieuwe infocirkel

Bezoek VMA Hasselt
Bezoek VMA Hasselt

Bewel schenkt 2500€ aan Hart voor Limburg
Bezoek Hart voor Limburg

Bezoek minister Duitstalige gemeenschap
Op 9 januari ontving Bewel de minister van de Duitstalige gemeenschap – dhr. Mollens en zijn delegatie.
Zij bezochten werkplaats Hasselt, na een voorstelling van Bewel door Patrick Nelissen – algemeen directeur werd werkplaats Hasselt bezocht.

De nodige ervaringen werden uitgewisseld.

Omkaderingsvergadering 2013
De foto's van onze jaarlijkse omkaderingsvergadering staan online.

Infocirkel 2012-4
Onze infocirkel in PDF formaat (3mb).

Jaarverslag 2011
Jaarverslag 2011 in PDF formaat (4Mb).

Open Bedrijven Dag 2012
Op zondag 7 oktober 2012 zette de werkplaats Hasselt de deuren open voor het grote publiek in het kader van de Open Bedrijven Dag. Het werd een groot succes. Maar liefst 102 medewerkers hadden zich bereid getoond om met veel trots hun bedrijf aan familie, vrienden en kennissen voor te stellen. Er werden die dag meer dan 2000 enthousiaste bezoekers geteld, wat boven alle verwachtingen was.

De foto's vind je hier.

Infocirkel 2012-3
Onze infocirkel in PDF formaat.

Chambers Trophy 2012
Voor het tweede jaar op rij nam Bewel deel aan het sportieve evenement, Chambers Tropy, een organisatie van VOKA Limburg. Nadat vorig jaar de spits afgebeten werd door een aantal moedige MT-leden werd dit jaar de fakkel doorgegeven. Een enthousiast team van chauffeurs trok onder de naam "Holle Bolle Bewel" de sportschoenen aan en trok op 1 september naar het zonovergoten Bokrijk.
Zij vatten hun deelname als volgt samen: De Chambers Trophy was in één woord "fantastisch"!! Gelukkig dat ze zeggen: "deelnemen is belangrijker dan …" want winnen heeft er niet ingezeten. Desondanks hebben we er een hele leuke, kei-toffe dag van gemaakt.
Bedankt collega's Bedankt supporters, jullie waren super. Bedankt Bewel Danny Z, Danny V, Wilfried, Ricardo en Kristof.
Een uitgebreid verslag zal in de volgende infocirkel verschijnen.

De foto's vind je hier.


Personeelsfeest omkadering 2012
Het tweejaarlijks personeelsfeest voor de omkadering ging dit jaar door op de C-Mine site te Genk op 30 juni 2012 en kende weerom een mooie opkomst met in totaal meer dan 300 personeelsleden, gepensioneerden en hun partner. Op deze prachtige locatie kreeg iedereen de kans om gezellig bij te praten en te genieten van een hapje en een drankje!
Fotogalerij

Jaarlijkse reis 2012
Op vrijdag 15 juni trokken zo’n 520 doelgroepwerknemers en monitoren naar Bobbejaanland voor de jaarlijkse daguitstap.

Een donkere lucht en felle regenvlagen bij het vertrek voorspelden niet veel goeds, maar eenmaal in Lichtaart aangekomen, klaarde het wonderwel op. Het bleef droog tot in de late namiddag het hele gezelschap binnenviel in de Muziekodroom in Hasselt waar flink gegeten, gedronken en gedanst werd.
Fotogallerij

1e samenkomst vriendenkring Gepensioneerden Bewel
Op 15 mei 2012 vond in de lokalen van Bewel Hasselt de eerste samenkomst plaats, georganiseerd door de Vriendenkring Gepensioneerden Bewel. Ruim 60 personen hadden gevolg gegeven aan de oproep van het comité.
Fotoverslag

Bezoek Probus aan werkplaats Hasselt
Op woensdag 25 april 2012 bracht Probus Hasselt, onder leiding van Bewel voorzitter Marc Martens, een bezoek aan de vestiging in Hasselt.
De rondleiding door de nieuwe en oude gebouwen van Hasselt ontlokte menigeen verwonderde blikken en het hele gezelschap volgde geboeid de uitleg over de verschillende activiteiten zoals kledingbehandeling en zeefdruk.
De foto's vind je hier.

Artikel ivm Enclavewerking Scania
Uittreksel uit het Economisch Rapport van POM-ERSV waarin de enclavewerking van Scania wordt toegelicht.

Infocirkel 2012-1
Infocirkel, inlegblad

Infocirkel 2011-4
Bekijk infocirkel in PDF formaat

Bewel policy met betrekking tot relatiegeschenken
Bewel vraagt zijn leveranciers GEEN relatiegeschenken meer aan zijn medewerkers te geven en schenkt zelf zijn budget voor relatiegeschenken aan een sociaal doel: dit jaar de vzw Intesa te Borgloon.

De volledige interne communicatie vindt u hier.

Interne auditoren
Nieuwe "Interne Auditoren" houden zicht op Kwaliteits- en Milieuzorg, Preventie en Veiligheid.

Viering 25 jaar dienst
Op donderdag 24 november 2011 werden er weer zo’n veertig medewerkers gevierd die al 25 jaar op Bewel actief zijn.
Bekijk de foto's hier.

Bezoek Comenius Project
Bewel kreeg bezoek van verschillende BuSO scholen die deel uit maakte van dit project (zowel directieleden, leerkrachten en leerlingen). De bezoekers (35) kwamen uit verschillende landen (Zweden, Denemarken, Frankrijk, Duitsland en Engeland). Een klein verslagje vind je hier (PDF). Een paar foto's vind je in onze fotogalerij.

Infocirkel 2011-3
Link naar de pdf (452kb)

Chambers Trophy 2011
Ook Bewel was van de partij op de Chambers Trophy 2011.

Bewel Jaarverslag 2010
Via deze link kan u het jaarverslag van ons werkingsjaar 2010 inkijken (PDF, 6mb)

De nieuwe infocirkel is er!
Link naar de pdf (400kb)

Bewel Hasselt breidt uit!
De vestiging in Hasselt gaat flink uitbreiden. Enerzijds wordt de zeefdrukkerij vergroot, anderzijds komt er extra ruimte voor opdrachten voor de logistieke sector en komen er nieuwe kantoren. Doelgroepwerknemer Roger Reynders in het bijzijn van het bestuur en van een afvaardiging van alle werknemers heeft op 21 juni de eerste steen gelegd van de uitbreiding.

In Het Belang van Limburg verscheen hierover een mooi artikel.

Proficiat Jordi Tielemans
Jordi is door Bewel genomineerd als stagiair van het jaar 2010-2011. Samen met zijn ouders, school en begeleiding van Bewel was hij aanwezig op de uitreiking van deze nominatie georganiseerd door Voka Limburg.

Hij heeft de nominatie uiteindelijk niet gewonnen. Maar hij heeft ook zeker niet verloren! Want hij is de winnaar van alle stagiairs (87 dit schooljaar) die Bewel over de vloer heeft gehad, en dat is ook al een hele prestatie!

Foto1, Foto2


Bezoek Dhr. Vernaillen
Op 22 juni 2011 bezocht Dhr. Vernaillen, administrateur-generaal van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie, en zijn team, onze werkplaats te Hasselt. In Hasselt werken ca. 500 werknemers aan diverse activiteiten.
Link naar foto's.

Jaarlijkse reis op 10 juni 2011
Dit jaar organiseerden we een zomerse barbecue & dansfeest in het Speelhof te Sint Truiden.

Wie wou kon een rondrit maken met paard en kar, of jongleren met ballen en borden. De dag werd ingezet met een uitgebreide barbecue, opgediend door de directie! En bij het vallen van de avond heeft DJ Rikky een spetterend dansfeest ingezet dat tot 20 uur geduurd heeft.

Je vindt de foto's hier.

VKW : Ondernemen versterkt Limburg 2011

In mei 2011 lanceerde VKW Limburg de nieuwe imagocampagne ‘Ondernemen versterkt Limburg’. De campagne onderstreept passie, talent en durf bij de Limburgse ondernemer.

Ondernemen versterkt Limburg, ondernemen stelt het welzijn van de medewerkers, hun kinderen en de regio veilig. En dat mag getoond worden! Daarom werd ook Bewel, naast 200 andere Limburgse bedrijven, ambassadeur van de campagne.

De eerste infocirkel van 2011
De eerste infocirkel van 2011 is er weer!
Link (pdf)

Ondernemingsclub Diepenbeek boven de doopvont
Sinds 22 februari 2011 heeft ook Diepenbeek haar eigen ondernemingsclub.
Lees hier meer!

Infocirkel 2010-4
De nieuwe infocirkel is er weer!
Link (pdf)

Viering 25 jaar in dienst
Zoals ieder jaar werden ook nu onze mensen die 25 jaar in dienst zijn in de bloemetjes gezet. In onze infocirkel (ander nieuwtje) staat een heel verslag van deze viering. Een aantal foto's vind je hier.

Infocirkel 2010-3
De nieuwe infocirkel is er weer!
Link (pdf)

Stadsbestuur van Maaseik bezoekt onze werkplaats

Op 06 juli 2010 bezochten de burgemeester en 6 schepenen van het stadsbestuur van Maaseik onze werkplaats te Maaseik.
Na een voorstelling door Dhr. Martens en Dhr. Nelissen werden de bezoekers rondgeleid door productiedirecteur Roger Opdenacker en werkleider Alex Nickmans.
De bezoekers waren vol lof over de werking van onze werkplaats en onder de indruk van de kwaliteitsvolle manier van werken.

Bekijk de foto's hier!


Personeelsfeest omkadering 3/07/2010

Het personeelsfeest voor de omkadering in Hangar 58 op 03 juli 2010 kende een mooie opkomst met in totaal meer dan 300 personeelsleden, gepensioneerden en hun partner. Op deze warme avond kreeg iedereen de kans om gezellig bij te praten met een hapje en een drankje!

Bekijk de foto's hier!


Infocirkel 2010-2
De nieuwe infocirkel is er weer!
PDF (800kb)

Gewezen commercieel directeur Bewel overleden
Met grote droefheid melden wij u het overlijden van Dhr.Jean Raets, gewezen commercieel directeur en lid van de raad van bestuur van de vzw Bewel.
Meer dan 40 jaar was hij als commercieel directeur een drijvende kracht in de uitbouw van de beschermde werkplaatsen in Limburg waardoor personen met een handicap kansen kregen tot een volwaardige tewerkstelling.

Overlijdensbericht (PDF - 23kb)

Jaarlijkse reis op 18/06/2010

Op vrijdag 18 juni 2010 trokken we naar Walibi voor de jaarlijkse daguitstap. Het werd een geslaagde dag in het pretpark met een sfeervolle afsluiter in Hangar 58!

Bekijk de foto's hier!


Opendeurdag op donderdag 3 juni 2010
In het kader van 30 jaar VLAB opent BEWEL zijn deuren voor het grote publiek op 3 juni 2010. Iedereen is van harte welkom.  Lees meer.

Infocirkel 2010-01
De nieuwe infocirkel is er weer!
PDF - 6Mb

Bewel realiseert ESF Kwaliteitslabel 02/02/2010

Businessclub 1001 bezoekt Bewel Tongeren op 24/03/2010
Dhr. Gerjan Meerman, Director Operations Bose Europe geeft een toelichting over zijn "enclave" ervaring.

"Meer uitleg over deze ontbijtvergadering"

C.E.O. Limburg bezoekt Bewel Hasselt op 25/03/2010

"Meer uitleg over deze ontbijtvergadering"

Samenwerking Bewel-Panasonic is een win-win situatie.
In het kader van de campagne 'Peper en zout doen uw werkvloer smaken" verscheen op 5 februari 2010 bijgevoegd artikel (3mb) in het Belang van Limburg.

Structurele samenwerking tussen beschutte werkplaats en school
Interview met onze ergotherapeuten Annelies Wolfs en Pim Beck in het tijdschrift Werkvormen van VLAB.
Je vindt het artikel in PDF formaat hier (1.5MB)

100 % groene energie
In het kader van het voeren van een duurzaam beleid heeft Bewel met Luminus een overeenkomst afgesloten voor 3 jaar voor de levering van groene electriciteit.
Groene electriciteit is milieuvriendelijk doordat ze geproduceerd wordt uit hernieuwbare energiebronnen. Deze energiebronnen veroorzaken geen CO2-uitstoot en zijn bovendien onuitputtelijk.
De certificaten "100% groene energie" die we van Luminus ontvangen hebben, worden in de verschillende werkplaatsen uitgehangen.

InfoCirkel 04/2009
Lees hier editie 4 van 2009: Infocirkel 04/2009

Viering 25-jarigen
Naar jaarlijkse gewoonte werden ook dit jaar de werknemers met 25 jaren dienst in de bloemetjes gezet.
De viering vond plaats op vrijdag 4 december 2009 in werkplaats Diepenbeek waar de jubilarissen getrakteerd werden op lekkere zoetigheden.

Bezoek stadsbestuur Tongeren
Op 18 november 2009 bezochten een aantal leden van het Tongerse stadsbestuur onze werkplaats te Tongeren.
Na een voorstelling door Dhr. Martens en Dhr. Nelissen werden de bezoekers rondgeleid door werkleider Guy Van den Abeele.
De bezoekers waren vol lof over de werking van onze werkplaats.

Ook in 2009 een succesvolle openbedrijvendag !
Op 4.10.09 hebben meer dan duizend mensen hun weg gevonden naar de werkplaats van Sint-Truiden.
Onze nieuwe werkplaats te Heusden-Zolder werd zelfs bezocht door meer dan 2.500 personen.

Tijdens de rondleiding kon elke bezoeker die meer uitleg wou over de activiteiten terecht bij onze medewerkers. Nadien was er de mogelijkheid voorzien voor het nuttigen van een drankje.

De foto's van de openbedrijvendag vind je hier.

Infocirkel 03/2009
Lees hier editie 3 van 2009: Infocirkel 03/2009

Openbedrijvendag 4 oktober 2009.

Bewel doet mee aan de "Openbedrijvendag" en zal van 10u tot 17u de deuren van de werkplaatsen Heusden-Zolder en Sint-Truiden open zetten voor het grote publiek.

Iedereen welkom !

 


Afvaardiging departement Werk en Sociale Economie
Op 11.09.2009 mochten we bezoek ontvangen van de secretaris- generaal van het departement Werk en Sociale Economie en van enkele van zijn stafleden.
ZIj kwamen kennis maken met de Limburgse beschutte werkplaatsen en hun missie, visie, waarden en doelgroep.
In werkplaats Maaseik werden zij ook rondgeleid in de nieuwe cleanroom. De bezoekers stonden er perplex van de techniciteit van het werk en de accurate manier waarop het werk gedaan wordt.

De foto's van dit bezoek vind je hier.

Bezoek gemeentebestuur Opglabbeek
Op 17.07.2009 hebben we in onze werkplaats Opglabbeek bezoek gekregen van het schepencollege van Opglabbeek.
Bij deze gelegenheid hebben de burgemeester en schepenen de kwaliteitvolle manier van werken en de inzet van medewerkers en organisatie leren kennen.

Foto's van dit bezoek vind je hier.

Bewel in de krant

Krantenartikel ivm ons Assembliproject.

Krantenartikel ivm crisis in de BW.


InfoCirkel 02/2009
Lees hier de tweede editie van 2009 : InfoCirkel 02/2009.pdf

Dag van Europa
Om ons te laten proeven van Europa in Limburg heeft het provinciebestuur op 9 mei 2009 de dag van Europa georganiseerd. Omdat de werkplaatsen Tongeren en Tessenderlo gefinancierd zijn met Europese middelen werden die dag beide werkplaatsen opengesteld voor het grote publiek.
Fotoreportage Tessenderlo  -  Fotoreportage TongerenBedrijfsbezoek VIG
Een 40-tal bedrijfsleiders aangesloten bij de vereniging industriëlen Genk (VIG), hebben op 5 mei 2009 een bezoek gebracht aan Bewel Opglabbeek en de enclave Bewel-Scania. Tijdens dit bezoek konden de bedrijfsleiders kennis maken met de werkplaats en de activiteiten van Bewel.  Veel aandacht ging uit naar de houtbewerking en de enclave Scania. Fotoreportage

InfoCirkel 01/2009
Lees hier de eerste editie van 2009 : INFOCirkel_01/2009.pdf

Economische werkloosheid
Ook bij Bewel vzw wordt er, omwille van de recessieperiode, economische werkloosheid toegepast. Bewel vzw gebruikt deze periode zoveel mogelijk om de organisatie te verbeteren, opleidingen te organiseren en om projecten voor betere tijden voor te bereiden. Nieuwsbericht TV Limburg

InfoCirkel 04/2008
Lees hier de vierde editie van 2008 : INFOCirkel_ 04/2008.pdf

InfoCirkel 03/2008
Lees hier de derde editie van 2008 : INFOCirkel_03/2008.pdf

Een geslaagde OpenBedrijvenDag 2008
Tijdens de OpenBedrijvenDag 2008 hebben meer dan 1.700 bezoekers regen en wind getrotseerd om een bezoekje te brengen aan Bewel Diepenbeek. Het grote publiek werd verwelkomd met een kleine attentie, gemaakt door Bewel, en na afloop van de rondleiding was er een drankje voorzien.
De rondleiding werd positief ervaren door de bezoekers, werknemers, familie vrienden en klanten.
Alles bij elkaar genomen kunnen we, dankzij de inzet van onze werknemers, zeker spreken van een geslaagde OpenBedrijvenDag.

InfoCirkel 02/2008
Lees hier de tweede editie van 2008 : INFOCirkel_02/2008 (pdf)

InfoCirkel 01/2008
Lees hier de eerste editie van 2008 : InfoCirkel_01/2008 (pdf)

Scana Noliko stelt personen met een handicap te werk.
Link naar TVL site Getuigenis van een "enclave" samenwerking.
Link naar verslag van TVL.


Scheidsrechter van het jaar !
Bewel vzw wenst Danny Ceyssens, monitor afdeling oriëntering, van harte proficiat. Hij werd uitgeroepen tot de scheidsrechter van het jaar in de provinciale afdelingen. Omwille van zijn gedrevenheid en inzet kreeg hij de eer om tijdens het vrt-programma "Profvoetballer van het jaar" de trofee uit te reiken aan de scheidsrechter van het jaar.

Vanwege directie en personeel ontving hij een lekkere attentie. Proficiat Danny !


Ere-algemeen directeur Bewel overleden
Met grote droefheid moeten wij U het overlijden melden van Dhr. Cor DAEMEN, ere-algemeen directeur en lid van de raad van bestuur van de vzw Bewel en dit op 14 januari 2008.
Meer dan 35 jaar was hij als algemeen directeur de drijvende kracht in de uitbouw van de werkplaatsen. Tewerkstelling creëren voor de doelgroepwerknemer was steeds zijn hoofdbekommernis.
Samen met de familie delen wij in de rouw en houden wij een blijvende herinnering aan hem als iemand met een hart voor mensen.
Overlijdensbericht

website House With No Steps : www.tahanangwalanghagdanan.org

Bewel Info cirkel krijgt een nieuwe layout.
Het Bewel magazine Info Cirkel werd in een nieuw kleedje gestoken.
Lees het volledige magazine:  Info cirkel Bewel nr 1/ 2007

Cegeka assisteert Bewel in informatiseringsproject
BEWEL vzw, Beschermde Werkplaatsen voor Limburg, doet een beroep op ICT-specialist Cegeka om een nieuwe applicatie- en technologische architectuur uit te tekenen. BEWEL zet vandaag een grote maar gecontroleerde stap met betrekking tot de bedrijfsautomatisering.
 
CMS Awards 2007 - Bewel website valt in de prijzen!
De Bewel website heeft in de categorie 'Navigatie' een 3de plaats (brons) toebedeeld gekregen van de publieksjury. In totaal hebben 127 Europese websites aan de wedstrijd deelgenomen. De publieksjury bestond uit maar liefst 10.000 personen.  Dank aan iedereen die voor onze site heeft gestemd !

Werknemers Bewel behalen gouden medaille op Special Olympics
Op de Special Olympics voor mensen met een verstandelijke handicap in Shanghai heeft zwemster Karolien Vanesch donderdag goud gewonnen op de 100m rugslag. Karolien is tewerkgesteld in onze werkplaats te Tessenderlo.

Eveneens behaalde Thijs Hendrik een gouden medaille in tafeltennis. Hij is tewerkgesteld in onze werkplaats Tongeren.

Wij zijn dan ook bijzonder trots op hun prachtige prestaties.
Proficiat Karolien en Hendrik!


BEWEL: Een kei in kerncompetenties!
Interview met dhr. Patrick Nelissen, Algemeen Directeur Bewel vzw in een tijdschrift van Vosec.
Lees het volledige artikel.

VKW-Limburg stelt “Top 500 van Limburg ed.2007” voor!
Bewel in de top 10 van de tewerkstelling in Limburg!


 
 
Ginderoverstraat 143  -  B-3590 Diepenbeek  -  Tel. 011 24 74 00  -  info@bewel.be